Terrein aanleg Botlek EMR

European Metal Recycling is een wereldwijd opererend metaal recycling bedrijf met meer dan 150 locaties. Met bijna 3500 medewerkers en een afzet van gerecyclede basismaterialen van zo’n 10 miljoen ton per jaar, is EMR op weg  de grootste speler in de metaalrecycling te worden.

Terrein aanleg werf Rotterdam

Op de werf in Rotterdam heeft RvB de terrein aanleg verzorgt. Hoge belastingen, slopend gebruik van het opladen en afzetten van containers en schrapende shovels. Dat krijgt de terreinverharding van EMR dagelijks te verduren. Verschillende fases bij deze terrein aanleg zijn al door RvB gerealiseerd. Zo ook deze fase. Voor de hoge statische maar vooral mechanische belastingen was EMR opzoek naar een terreinfundatie die geschikt is voor dit gebruik. In de Rotterdamse Botlek haven is de bodemgesteldheid niet bestand tegen bedrijfsactiviteiten van deze aard. EMR vroeg RvB een terreinfundatie te ontwerpen welke geschikt moest voor het gebruik van het terrein.

Stijve plaat fundering

Als oplossing kwam RvB met een stijve plaat fundatie. Een terrein aanleg door middel van een stijve plaat fundering is een solide oplossing en kan druk maximaal verdelen. Deze fundering is berekend op hoge statische belastingen, maar ook zeer goed bestand tegen mechanische belasting en punt belasting.

Het unieke aan deze fundering is het hergebruik van de oude terreinverharding. Met een samenstelling van bindmiddelen en additieven hebben we de bestaande terreinverharding en funderingen gemengd en ter plekke 100% hergebruikt. Hierdoor hebben we alle materialen gebruikt als nieuwe bouwstof, en kunnen we onder toevoeging van de additieven en bindmiddelen enorme druksterktes realiseren. De additief-stabilisatie wordt na de juiste verdichting een stijve plaat fundering. Ideaal voor een recycling terrein. Deze fundering is afgedekt met een beschermlaag in de vorm van asfalt.

Opdrachtgever: European Metal Recycling BV