RVB Infra

Eigenschappen van een bewerkte ondergrond

Bij grondverbetering mengen we bindmiddelen en additieven door de klei of het leem van de ondergrond. Dit zorgt voor het drogen en verkruimelen van de ondergrond. De effecten zijn overtuigend: de ondergrond is beter te verdichten, het draagvermogen neemt aanzienlijk toe en de plasticiteitsindex neemt af. Een bewerkte ondergrond is bovendien meer vorstbestendig en heeft ook op lange termijn een betere drukvastheid.

Grondverbetering: efficiënt en kostenbesparend

Bij grondverbetering is het voornaamste doel vocht afdrijven uit gronddeeltjes en het verbeteren van de (klei-)structuur. Hierbij wordt de bestaande (onder)grond hergebruikt. Ook grond afkomstig uit (riool-)sleuven kan gebruikt worden. Er vindt geen ontgraving plaats. Dit is een kosteneffectieve oplossing waarmee vertragingen in de bouw zijn te voorkomen. Wegen kunnen bijvoorbeeld eenvoudig berijdbaar gemaakt en gehouden worden voor aanvoer van materiaal. Ook (tijdelijke) hoog draagkrachtige werkvloeren voor boor- en heistellingen kunnen wij hierdoor realiseren.

Positief voor uw project én het milieu

Bij verhardingen op minder draagkrachtige grondsoorten, zoals klei of leem, zijn verkalkingstechnieken vaak een uitstekende oplossing. Als we de ondergrond stabiliseren met additieven, hoeft de grond niet te worden afgevoerd. Dat betekent een flinke besparing op het grondverzet en een ontlasting van het milieu. Het verkalken neemt relatief weinig tijd in beslag. Dat is gunstig voor de planning van uw project. Het is zelfs mogelijk om met deze techniek duur heiwerk uit te sluiten en te funderen op staal. Deze besparingen hebben we al bij veel projecten toegepast.

Projecten

bekijk meer
Stassen Recycling NV
Stassen Recycling NV
Bekijk dit bericht
HKS Amsterdam
HKS Amsterdam
Bekijk dit bericht
Count Terminal Rotterdam
Count Terminal Rotterdam
Bekijk dit bericht