RVB Infra

“Samenwerken, in plaats van voor je werken”

Opdrachtgever
Count Terminal Rotterdam B.V.
Jacco van der Kamp, Chief Operational Officer

In opdracht van Count Terminal Rotterdam B.V. heeft RvB Groep de engineering en uitvoering voor de nieuwe tankterminal gerealiseerd. Ook de infrastructuur op het terrein is door RvB Groep uitgedacht en aangelegd.
Count Terminal Rotterdam in Vlaardingen is onderdeel van Count Companies. Zij slaan vloeibare vetten op in hun tankenpark die bestemd zijn voor verwerking in de biobrandstof industrie. Het terrein is voorzien van opslagtanks, verlaadstations, weegbruggen en complete infrastructuur. De vetten worden per vrachtwagen aangeleverd. Gemiddeld honderd per dag. Via vrachtschepen worden de vetten vervoerd naar Finland, de Maasvlakte, Sluiskil of Singapore. De huidige projectmatige werkzaamheden zijn onderdeel van een groot uitbreidingsplan van Count Terminal Rotterdam. “Momenteel bevinden we ons in uitbreiding fase 1. De verwachting is dat er zo’n honderd opslagtanks bij komen”, vertelt Chief Operational Officer Van der Kamp.

Engineering

“Het voordeel van RvB Groep is dat ze over kundige mensen beschikken. Zowel in de engineering als in de uitvoering. Tijdens de engineeringsfase is speciaal voor ons een fundatietechniek ontworpen om de stabiliteit van de tanks te waarborgen. Als we geen grondstabilisatie toepassen, dan zakken de tanks over dertig jaar anderhalf tot twee meter de grond in. Dankzij het toepassen van een doordachte gebonden fundatie (van 7000m² red.) van RvB Groep zal de zetting over 30 jaar minimaal zijn”, legt Van der Kamp uit.

 

Infrastructuur

“Er moest ook nagedacht worden over de infrastructuur op het terrein. Denk daarbij aan logische rijroutes, energiezuinige Ledverlichting en versteviging van de wegen voor het zware vrachtverkeer. Sommige combinaties wegen bijna vijftig ton. Daar krijgen we er nu honderd van per dag, maar dat worden er in de toekomst veel meer.”

Uitdaging

“Een van de grootste uitdagingen in dit project zijn de milieueisen. De wet- en regelgeving is erg streng bij de realisatie van de opslagtanks voor vloeistoffen. Zo moeten er speciale tankputten gerealiseerd worden. Dit zijn putten die ervoor zorgen dat bij een eventueel lek, geen vloeistof de grond in kan. Deze putten zijn voorzien van vloeistofkerende vloeren en vloeistofdichte wanden. Ook daarin heeft RvB Groep geadviseerd.”

Samenwerking

“Wij ervaren de samenwerking met RvB als constructief en prettig. Ze werken niet voor je, maar met je. Daarmee bedoel ik dat ze eenvoudige oplossingen bedenken die voor de toekomst en onze portemonnee verstandig zijn. Geen onnodig dure oplossingen of verrassingen in het meerwerk. We werken op dit moment met een zestal aannemers op ons terrein waar RvB Groep er een van is. Ze weten wat hun rol is en kunnen goed met andere partijen communiceren en samenwerken. Dat bevordert de totale projectvoortgang”, besluit Van der Kamp.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw terrein?

Neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Projecten

bekijk meer
Stassen Recycling NV
Stassen Recycling NV
Bekijk dit bericht
HKS Amsterdam
HKS Amsterdam
Bekijk dit bericht
Count Terminal Rotterdam
Count Terminal Rotterdam
Bekijk dit bericht