RVB Infra

“We krijgen gedegen advies en bespreken meerdere opties”

Opdrachtgever
HKS Amsterdam
Tom Verhoeven, Vestigingsmanager
Hij beoordeelt de samenwerking met een 8.5

RvB is al jarenlang de vaste samenwerkingspartner van HKS. Met negen vestigingen in Nederland, is HKS de marktleider op het gebied van recycling van ijzer, metaal en elektronica. Tom Verhoeven is vestigingsmanager in Amsterdam en werkt zo’n vier jaar samen met RvB. “Onze werf is voortdurend toe aan grondverbetering door het gebruik van zware materialen en een matige zandgrond”, legt Verhoeven uit.
“Onze werf in Amsterdam is logistiek gezien een goede plek, maar de grond heeft het hier zwaar te verduren. Het terrein bestaat uit opgespoten zandgrond en is volledig geasfalteerd. Wij werken met zware materialen en fors materieel. Denk aan volgeladen vrachtwagens en een kraan op rails van tweehonderd ton. Hierdoor zijn er voortdurend grondonderzoeken en reparaties op het terrein nodig.”

Living document

“RvB maakt voor ons jaarlijks een plan en werkt dit continu bij. Een soort van ‘rolling document’ noemen we dat. Zo weten we vooraf wat er van ons verwacht wordt en welke budgetten we vrij houden voor onderzoeken en werkzaamheden. De ondergrond op ons terrein is voor ons erg belangrijk. Als je problemen niet op tijd aanpakt, kan het grote consequenties hebben voor onze activiteiten op de werf.”

 

Structureel

“RvB is hier kind aan huis. Ze voeren hier structureel werkzaamheden uit. Hierbij moet je denken aan riool-, asfalt- en grondwerkzaamheden. Het ijzer, metaal en de elektronica dat wij recyclen bevat vaak vervuiling. Door regenval spoelde dat het riool in. Daarom is hier een waterzuiveringsinstallatie gekomen. Ook daarin denkt RvB mee. Ze onderzoeken de grond en komen met diverse oplossingen, zodat wij een weloverwogen keuze kunnen maken.”

Weegbruggen

“Op dit moment zijn we bezig met het realiseren van twee nieuwe weegbruggen. Dat zijn twee grote betonnen bakken die in de grond gezet worden. Deze moeten vloeistofdicht zijn en constructief goed in de grond gebouwd worden. Deze weegbruggen wegen vrachtauto’s tot maximaal tachtig ton.”

Samenwerking

“De samenwerking met RvB bevalt goed. Ze reageren snel en, afhankelijk van de complexiteit, komt onze contactpersoon (Hans Reijersen van Buuren) zelf langs om het probleem op te lossen. We krijgen gedegen advies waarin altijd meerdere opties worden besproken. Die openheid waardeer ik. Dat geeft ons vertrouwen en zorgt al jarenlang voor een goede samenwerking.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw terrein?

Neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Projecten

bekijk meer
Stassen Recycling NV
Stassen Recycling NV
Bekijk dit bericht
HKS Amsterdam
HKS Amsterdam
Bekijk dit bericht
Count Terminal Rotterdam
Count Terminal Rotterdam
Bekijk dit bericht